Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання районного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2024/2025 років

Дата: 18.07.2024 10:00
Кількість переглядів: 74

Фото без описуНа засіданні робочого штабу, на якому були присутні начальники військових адміністрацій населених пунктів та керівники органів місцевого самоврядування, було опрацьовано ряд актуальних питань забезпечення життєдіяльності району та кожної громади зокрема.

Головним питанням у порядку денному засідання – про стан підготовки житлового фонду, об’єктів теплопостачання, об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2024/2025 років.

Як зазначив Степан МАСЕЛЬСЬКИЙ через ситуацію в країні опалювальний сезон очікується нелегким. Тому при підготовці до зими необхідно враховувати реалії військового стану для швидкого реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Станом на 15 липня 2024 року готовність об'єктів теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 років складає 26 % (з 27 запланованих котелень, які планують до роботи в опалювальний період підготовлено 7 котельні). В Ізюмській громаді є потреба капітального ремонту 3 котелень та заміни 4 котлів. Підготовка житлового фонду складає по району 43 % (з 715 будинків до опалювального періоду підготовлені 309). Підготовка каналізаційних очисних споруд складає 40 %, водопровідних очисних споруд – 75 %, ремонт та заміна водопровідних мереж виконана на 53 % (з 15,041 км запланованих зроблено 8,033 км).

Степан Іванович зауважив, що роботи з підготовки до опалювального сезону необхідно пришвидшити, бо є відставання від графіку і потрібно зробити все, щоб до кінця липня це відставання було подолано.

Під час засідання штабу обговорили стан забезпечення об’єктів критичної інфраструктури резервними джерелами електричного живлення, першочергові потреби в модульних котельнях та когенераційних установках, забезпечення населення скрапленим газом та деревиною паливною та інше.

Начальником районної військової адміністрації були надані доручення з відповідних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора