Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ізюмський район отримав допомогу від USAID «Демократичне врядування в Східній Україні»

Дата: 27.06.2024 10:05
Кількість переглядів: 101

Фото без описуБільша частина населених пунктів 6 територіальних громад Ізюмського району, на жаль, була окупована внаслідок військової агресії з боку російської федерації в період з березня по жовтень 2022 року.

Державним структурам, місцевим територіальним громадам, їх мешканцям нанесені значні збитки через руйнування та пошкодження нерухомого майна органів державної та місцевої влади, комунальних закладів та установ освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, об’єктів критичної інфраструктури, житлових будинків, як приватних так і багатоквартирних.

З метою надання допомоги щойно звільненим територіальним громадам Ізюмщини між Ізюмською районною військовою адміністрацією та Кімонікс Інтернешнл Інк./Проект USAID «Демократичне врядування в Східній Україні» було укладено 2 Меморандуми про взаєморозуміння щодо надання технічної допомоги. Співпраця з Проектом USAID спрямована на підвищення спроможності територіальних громад району.

Районна військова адміністрація була підтримана з боку Проекту USAID виділенням комп’ютерної техніки, обладнанням для роботи персоналу.

Територіальні громади були забезпечені дизельними та бензиновими генераторами для безперебійного електропостачання об’єктів критичної інфраструктури - котелень, водозаборів, очисних споруд, пунктів незламності та пунктів обігріву в осінньо-зимовий період та під час аварійних відключень електроенергії.

В листопаді 2023 року районною військовою адміністрацією отримано спеціальну техніку:

- Екскаватор-навантажувач JCB 4CX SITEMASTER;

- Екскаватор гусеничний JCB JS 305 LC.

Наразі ця техніка передана для потреб Балаклійської міської територіальної громади і використовується у господарській діяльності комунальними підприємствами «Балаклійський водоканал» та «Балаклійський Житлокомунсервіс».

Екскаватором-навантажувачем JCB 4CX SITEMASTER виконуються роботи по усуненню аварійних поривів мереж водогонів та каналізаційних мереж. Екскаватор постійно задіяний в процесі заміни поліетиленових труб на частині міського водогону в місті Балаклії на ділянці від водозабору до житлового масиву.

Екскаватор гусеничний JCB JS 305 LC стане в нагоді під час виконання планових робіт та ліквідації аварійності на каналізаційному колекторі, який прокладений у важкодоступній місцевості на глибині до 8 метрів. Наразі гусеничний екскаватор працює на міському звалищі твердих побутових відходів по обвалуванню периметру звалища.

Постійна допомога команди Проекту USAID «Демократичне врядування в Східній Україні» сприяє налагодженню стабільної роботи підприємств житлово-комунального господарства, поверненню до нормальних умов життя мешканців деокупованих територій.

Ізюмська районна військова адміністрація, керівники територіальних громад, мешканці району щиро вдячні за небайдужість до проблем звільнених від російської окупації громад та надану допомогу!

Матеріал підготовлений медіа «Шо Там».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора