Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У п’ятницю, 07 червня 2024 року, начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан МАСЕЛЬСЬКИЙ провів робочу нараду з очільниками громад району

Дата: 07.06.2024 15:18
Кількість переглядів: 87

Фото без описуВ нараді взяли участь керівництво районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, районного управління поліції, Ізюмської окружної прокуратури, голова районної ради, начальники військових адміністрації населених пунктів та керівники органів місцевого самоврядування.

В ході наради були обговорені питання щодо виконання вимог законодавства України з організації проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, і зокрема особливості роботи військово-лікарських комісій, звіт про хід мобілізації протягом травня і початку червня поточного року.

Крім того, було розглянуто роботу комісії з розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Наступним порядку денного було розглянуто питання щодо ветеранської політики. Нині діє Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки, завдяки якій можна отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг та грошову допомогу.

Звернули увагу, що необхідно посилити інформування ветеранів та ветеранок, їхні родини про програми, які діють на території Харківської області. Зокрема, це і виплата у сумі 50 тисяч гривень поверненим з полону, і щомісячна адресна грошова допомога у розмірі 8000 гривень дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць, зокрема до досягнення дітьми 18 років тощо. Кожна громада найближчим часом має створити власну програму для підтримки ветеранів та членів їхніх сімей, які проживають на території району.

Також розглянули питання щодо соціального захисту дітей. Зокрема, про стан проведення евакуації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з законними представниками.

Наступним питанням порядку денного стосувалося перейменування об’єктів топонімії, які підпадають під дію Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Всього в Ізюмському районі підлягали перейменуванню 363 об’єктів топонімії. Станом на 27.04.2024 року перейменували 356 топонімів, не перейменували 7: в Балаклійській міській територіальній громаді - 3, в Борівській селищній територіальній громаді – 3, в Куньєвській сільській територіальній громаді - 1 об’єкт топонімії.

12 червня 2024 року на засіданні Робочої групи з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії на території Харківської області будуть ухвалювати рішення щодо перейменування 7 об’єктів топонімії.

За підсумками наради очільником району були надані відповідні доручення і рекомендації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора