Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Енергетики відновили електропостачання в одному з найбільш зруйнованих сіл Харківщини

Дата: 25.04.2024 17:45
Кількість переглядів: 26

Фото без описуЕнергетики відновили електропостачання в одному з найбільш зруйнованих сіл Харківщини

Фахівці Ізюмського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" повернули світло до села Бражківка Оскільської територіальної громади.

Як зазначив в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, Бражківка, Довгеньке та Сулигівка – села, на території яких у 2022 році точилися найзапекліші бої, тому і руйнування тут - колосальні.

"Світла немає з лютого 2022 року. До війни у Бражківці обліковувалося 58 споживачів, зараз повернулися дві родини, а також приїздять дачники. Тут було побито все: підстанція, опори, дроти – не залишилося майже нічого. Спочатку ми відновили підстанцію, потім почали ремонт ліній. Встановили 10 високовольтних опор та 30 низьковольтних по селу, замінили пошкоджені проводи", - розповів Віталій Борщ.

За його словами, руйнування в Оскільській громаді – одні з найбільших в Харківській області. Тому навіть із залученням додаткових ремонтних бригад обленерго з інших районів заживити швидко всі села громади не вийшло.

"Доводилося обирати населені пункти за кількістю людей, які наразі там проживають. Через те, що в цих трьох селах руйнування найбільші, як і у селі Кам'янка Ізюмської міської громади, людей тут живе небагато. І тільки зараз, з настанням відповідної погоди та після ретельної роботи саперів вздовж ліній електропередачі, ми можемо приступити до відновлення", - пояснив Віталій Борщ.

Місцеві жителі кажуть, що дуже раді поверненню світла до їхніх осель, адже більше нікуди не збираються виїжджати та планують продовжувати відновлювати рідні хати. Вже потроху саджають городи, підгодовують сусідських котів та сподіваються, що з часом люди до Бражківки ще повернуться.

Джерело:https://oblenergo.kharkov.ua/uk/node/13882011



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора