Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Військові розповіли, які переваги має проходження служби за контрактом

Дата: 29.03.2024 08:12
Кількість переглядів: 35

Фото без описуПро те, як укласти контракт на проходження служби в Збройних Силах України, говорили під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

Як зазначив заступник начальника відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Харківського ОТЦК та СП майор Олег Щирський, військова служба за контрактом є добровільним вибором кожного громадянина України. Він наголосив, що в особливий період укласти контракт можуть чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років, які мають мотивацію до військової служби, придатні за станом здоров’я та відповідають вимогам професійно - психологічного відбору. Також кандидати повинні мати як мінімум базову загальну середню освіту та не повинні мати судимості за тяжкі та середньої тяжкості злочини.

Перевагами військової служби, за твердженням Олега Щирського, є можливість вибору місця служби та спеціальності, забезпечення соцпакетом, безкоштовним лікуванням у закладах Міноборони, гідне фінансове забезпечення та можливість отримання вищої військової освіти.

Обрати спеціальність та підрозділ можна як самостійно чи за допомогою сайтів-роботодавців, або звернувшись до РТЦК та СП – відділ рекрутингу та комплектування.

«У війську майже щоденно формуються нові підрозділи, тому необхідні, як суто військові спеціальності, так і фахівці з кібербезпеки, системні адміністратори, програмісти. Сучасне військо застосовує новітні технології, тому потребує, наприклад, використання БПЛА, FPV-дронів, РЕБ тощо», – зазначив Олег Щирський.

Фахівець відділу рекрутингу та комплектування наголошує, що кандидат може подзвонити за номером Центру сприяння мобілізації: 0 800 300 441. Спеціалісти наддадуть необхідну інформацію, закріплять за ним посадову особу, яка пройде увесь шлях від моменту звернення до відправки до навчального центру.

Окрім того, Олег Щирський радить землякам, які вирішили стати до війська, звертатися до Харківського обласного ТЦК та СП, де фахівці також нададуть кваліфіковану допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора