Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про розмінування сільськогосподарських угідь на території Ізюмського району

Дата: 18.03.2024 09:53
Кількість переглядів: 103

Фото без описуПро це говорили на нараді за участі заступника Міністра економіки України Ігоря Безкаравайного, начальника районної військової адміністрації Степана Масельського, директора Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації Івана Сокола та його заступників.

На нараду були запрошені начальники військових адміністрацій населених пунктів та керівники органів місцевого самоврядування, їх профільні працівники з питань цивільного захисту.

Після деокупації питання розмінування територій, а в більшості це землі сільськогосподарського призначення, на яких потрібно проводити весняно-польові роботи, залишається одне із головних. Частина населених пунктів у 2022 році була окупована, в деяких відбувалися бойові дії, тому територія нашого району залишається одна із самих замінованих в Харківській області.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України в Ізюмському районі було прийнято 4 тис. 496 заявок на проведення робіт з розмінування.

Станом на 14.03.2024 року вже виконано 10 тис. 074 залучень, де піротехнічними розрахунками ДСНС виявлено 33 тис. 637 одиниць вибухонебезпечних предметів, загальна площа обстеження склала 1477 гектарів.

«Спільно з начальниками військових адміністрацій населених пунктів та керівниками органів місцевого самоврядування проводимо постійну роботу щодо визначення пріоритетності обстеження сільськогосподарських земель на деокупованих територіях громад, адже через велику забрудненість в деяких населених пунктах немає навіть можливості підключити абонентів до лінії електромережі. Піротехнічні підрозділи із виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів працюють постійно, кожного дня, але цього замало, потрібно підсилення допомоги», - зазначив Степан Масельський.

Учасники наради обговорили стан справ щодо розмінування територій району, нагальні потреби в обстеженні та очищенні від вибухонебезпечних предметів земель сільськогосподарського призначення на деокупованих територіях району, перспективи виконання заходів з розмінування у 2024 році.

За підсумками наради доручено доопрацювати інформацію про визначення першочергової потреби в гуманітарному розмінуванні земель сільськогосподарського призначення для проведення на них весняно-польових робіт та ряд інших не менш важливих завдань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора