Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З робочим візитом начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський відвідав Донецьку територіальну громаду

Дата: 07.02.2024 16:50
Кількість переглядів: 86

Фото без описуДонецька територіальна громада одна із громад району, яка не перебувала під окупацією під час російського вторгнення. На сьогодні в громаді проживає понад 23 тис. чоловік, з яких 4200 - внутрішньо переміщені особи.

Під час зустрічі з селищним головою Анатолієм Наздрачовим очільник району акцентував увагу на питаннях проживання внутрішньо переміщених осіб, функціонування пунктів обігріву, пунктів незламності та стан укриттів. Також було розглянуто актуальне для громади питання - відкриття Центру надання адміністративних послуг. Робота по відкриттю ЦНАПу вже на завершальному етапі. Зокрема, в приміщенні, в якому будуть надаватися адміністративні послуги, вже проведено капітальний ремонт. Наразі триває впорядкування організаційних та технічних моментів.

Не оминув увагою Степан Іванович і питання щодо стану реалізації програми єВідновлення. На сьогодні в громаді у Реєстр пошкоджених через бойові дії об’єктів подали 269 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло, з них опрацьовані 239, з яких 193 отримали кошти на суму 26,4 млн. грн., 42 заяви на отримання компенсації за знищене, з них опрацьовано 41, з яких отримано 129 сертифікатів на суму 32,7 млн. грн. З метою ефективного надання послуг населенню у сфері будівництва та виконання функцій і повноважень з питань містобудівної діяльності приводиться у відповідність положення про відділ містобудування та архітектури Донецької селищної територіальної громади.

«Відкритий діалог, комунікації – це найперше, що важливо для конструктивної співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. У такому форматі вдається успішно вирішити проблемні питання та сформувати спільне бачення розвитку як окремої громади, так і району в цілому», – наголосив Степан Масельський.

В ході конструктивного спілкування керівники обговорили проблемні питання, які хвилюють громаду на сьогодні, та алгоритми щодо їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора