Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання регіонального офісу міжнародного співробітництва з відновлення Харківщини

Дата: 31.01.2024 08:10
Кількість переглядів: 58

Фото без описуПро розвиток міжнародної співпраці на Харківщині, допомога закордонних партнерів, відновлення та відбудови об’єктів, пошкоджених внаслідок дій російських окупантів, обговорили на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області 30 січня 2024 року, яке відбулося під керівництвом начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

У  режимі онлайн у засіданні взяв участь Степан Масельський, начальник районної військової адміністрації разом з начальниками військових адміністрацій населених пунктів та керівниками органів місцевого самоврядування району.
Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, який долучився до зустрічі в онлайн-форматі, акцентував на першочерговому відновленню житлової, комунальної та соціальної інфраструктури на постраждалих та деокупованих територіях Харківської області. 
Унаслідок дій окупанта в області пошкоджено понад 43 000 об'єктів, з них 19 480 приватних та понад 6 тисяч багатоквартирних будинків. У результаті – майже 1500 відновлених пошкоджених об'єктів на Харківщині за минулий рік.
Зокрема, в  Ізюмському районі всього зруйновано 35 та пошкоджено 225 багатоповерхівок, а  також зруйновано 1464 приватних будинків та пошкоджено 13893.  На сьогодні частково відновлено 146 багатоквартирних будинків (замінені вікна, двері, полагоджений дах тощо) та відремонтовано 186 приватних домоволодінь за рахунок коштів благодійних організацій. Будівельні матеріали надано з державних фондів та волонтерських організацій, у тому числі міжнародних, для ремонту приватних будинків на 3247 домоволодінь.
Також до засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва долучилися народні депутати України Євген Пивоваров, Марія Мезенцева та Павло Якименко, Харківський міський голова Ігор Терехов, очільниця обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, представники міжнародних організацій, представники посольств, посли та почесні консули. 
В ході роботи засідання учасники наголосили на тому, що саме плідна співпраця влади всіх рівнів із міжнародними союзниками дозволяє збільшувати темпи відбудови. 
Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора