Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В рамках робочого візиту до Борівської територіальної громади

Дата: 25.01.2024 11:38
Кількість переглядів: 116

Фото без описуСаме ця громада в районі максимально наближена до лінії бойових дій, ситуація часом буває складна, але громада живе та працює. Про те, як виживає громада в умовах військового стану та бойових дій, обговорили під час робочої зустрічі, яка відбулася 24 січня 2024 року.  

Очільником району Степаном Масельським, народним депутатом України Олександром Літвіновим  та начальником селищної військової адміністрацією Олександром Тертишним   було розглянуто ряд надважливих питань,  а це і безпекова ситуація, і робота комунальних служб та відновлення пошкоджених ліній електромереж та газової мережі, які відбуваються  внаслідок обстрілів. 
Степаном Івановичем було акцентовано увагу на необхідності дотримання всіх безпекових заходів. Особливо це стосується працівників, які перебувають, або виконують роботи на відкритому просторі.
Також розглянули питання щодо роботи медичних закладів, проходження опалювального періоду 2023-2024 років, забезпечення вразливих верств  населення деревиною паливною, роботу пунктів незламності та пунктів обігріву на території Борівської громади, питання щодо стану реалізації програми єВідновлення.
На жаль, обстріли продовжуються,  деякі населені пункти, що розташовані на сході громади, дуже пошкоджені. Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України на території громади, працює в посиленому режимі, але в деякі населені пункти, через безпекову ситуацію, виїхати на обстеження поки що немає змоги.
На сьогодні в громаді у Реєстр пошкоджених через бойові дії об’єктів подали 226 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло, з них опрацьовані 150, з яких 124 отримали кошти на суму 12,4 млн. грн., 26 заяв на отримання компенсації за знищене,  з них опрацьовано 12, з яких отримано 12 сертифікатів на суму 19,3 млн. грн., а також 819 інформаційних повідомлень. 
В результаті проведеної робочої зустрічі присутні узгодили ряд спільних заходів для більш ефективного виконання поставлених завдань, із зазначенням конкретних термінів виконання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора