Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Степан Масельський з робочим візитом відвідав Оскільську територіальну громаду

Дата: 24.01.2024 18:11
Кількість переглядів: 47

Фото без описуПід час робочої зустрічі, яка відбулася 24 січня,  було розглянуто ряд важливих питань, серед яких мобілізаційні заходи, забезпечення деревиною паливною вразливих верств населення, реалізація програми єВідновлення на території Оскільської територіальної громади та низку інших питань. На зустрічі також був присутній народний депутат України Олександр Літвінов.

Питання мобілізації на сьогодні є одним із головних завдань органів влади в період воєнного стану,  та забезпечення неухильного виконання всіх положень законодавства і в першу чергу тих, що стосуються оборонної та мобілізаційної  роботи.
Зокрема, було зроблено акцент на безумовне виконання територіальними громадами законодавства про оборонну, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а саме виконання мобілізаційного плану на території громади.
Також, під час зустрічі з Геннадієм Загоруйко, начальником Оскільської сільської військової адміністрації, обговорили питання щодо стану реалізації програми єВідновлення. Територія громади внаслідок бойових дій в 2022 році дуже пошкоджена. На сьогодні в громаді у Реєстр пошкоджених через бойові дії об’єктів подали 340 заяви на отримання компенсації за пошкоджене житло, з них опрацьовані 262, з яких 176 отримали кошти на суму 31,1 млн. грн., 176 заяв на отримання компенсації за знищене,  з них опрацьовано 107, з яких отримано 100 сертифікатів на суму 170,5 млн. грн., а також 1656 інформаційних повідомлень. Запитів від мешканців громади на допомогу за цією програмою чимало. Геннадій Миколайович зазначив, що комісія, яка розглядає заявки, намагається працювати оперативно.
Обговорено роботу пунктів незламності та пунктів обігріву, стан проходження опалювального періоду в громаді 2023-2024 років.
Разом з тим, обговорили хід ремонтних робіт будівлі Оскільської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги, яка була значно пошкоджена під час бойових дій.
В результаті проведеної робочої зустрічі присутні узгодили ряд спільних заходів для більш ефективного виконання поставлених завдань, із зазначенням конкретних термінів виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора