Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пройшло чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Харківській ОВА

Дата: 18.12.2023 19:00
Кількість переглядів: 44

Фото без описуПід час засідання підбили підсумки другого півріччя 2023 року щодо результатів міжнародного співробітництва, підтримки місць компактного розташування та евакуації.

Завдяки співпраці Харківської ОВА та ЮНІСЕФ, за останні півроку в області було відкрито новий регіональний офіс організації. Також в Пісочинській громаді запрацював Центр денного догляду для дітей з інвалідністю та молодіжний центр. Загалом в Харківській області налічується 10 освітніх центрів створених спільно з ЮНІСЕФ.

«Допомога внутрішньо переміщеним особам, зокрема завдяки спільним з нашими партнерами проектам – один із пріоритетних напрямків роботи. Продовжуємо посилювати цей напрямок на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва та впроваджувати нові регіональні програми», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха.     

При Координаційному гуманітарному центрі продовжує роботу цілодобова гаряча лінія з евакуації населення. За два місяці роботи до неї надійшло 328 дзвінків. Волонтери отримали 37 заяв про евакуацію з наближених до лінії зіткнення громад. 

«Ми відпрацювали усі заявки і продовжуємо проводити кампанію з інформування населення щодо безкоштовної евакуації. Крім того, проводиться робота із забезпечення 17 місць компактного розташування побутовою технікою та меблями задля комфортного проживання внутрішньо переміщених осіб», - зазначив голова Координаційного гуманітарного центру Євген Коляда.

Нагадаємо, усі охочі евакуюватися, можуть звернутися за номером «гарячої лінії» 0-800-33-92-91.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора