Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово- комунальних послуг проводить аналіз ефективності Закону України «Про ринок природного газу»

Дата: 28.12.2023 12:16
Кількість переглядів: 135

Фото без описуКомітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг (далі – Комітет) розпочав роботу з аналізу ефективності та реалізації Закону України «Про ринок природного газу» від 9 квітня 2015 року № 329-VIII (далі – Закон).

Метою аналізу є дослідження ефективності, виконання та впливу норм Закону на функціонування ринку природного газу, діяльність суб’єктів ринку природного газу та якість надання послуг з постачання природного газу споживачам.

У зв’язку з необхідністю забезпечення енергетичної безпеки та належного функціонування ринку природного газу, досягнення конкурентоспроможності та захисту прав споживачів, Комітет планує дослідити ряд питань:

  1. Наскільки ефективними виявилося впровадження та виконання заходи, передбачених Законом для досягнення енергетичної безпеки?
  2. Наскільки ефективним є на сьогодні державне регулювання діяльності суб’єктів ринку природного газу?

Для проведення цього аналізу Комітет планує залучити інформацію та доказову базу від осіб та організацій, які мають відповідні знання, професійну компетентність або досвід.

Усі зацікавлені мають можливість взяти участь у заповненні відповідних опитувальників:

Анкета для опитування суб’єктів ринку природного газу, органів управління, регулювання та контролю.

Анкета для опитування побутових споживачів.

Анкета для опитування непобутових споживачів.

На підставі проведеного аналізу, у разі виявлення неефективності чи недостатньої ефективності окремих норм Закону, Комітет буде ініціювати внесення змін до законодавства щодо посилення ефективності функціонування ринку природного газу, рівності суб’єктів ринку природного газу та належного захисту прав споживачів даної сфери.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора