Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У межах робочої групи «Прозорість та підзвітність» проведено семінар-тренінг з питань запобігання та протидії корупції.

Дата: 03.11.2023 15:00
Кількість переглядів: 152

Фото без опису03 листопада 2023 року для працівників апарату та структурних підрозділів районної військової адміністрації у межах робочої групи «Прозорість та підзвітність» проведено семінар-тренінг з питань запобігання та протидії корупції. 

Під час заходу уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції Ізюмської районної військової адміністрації Вікторія СНІЖКОВА ознайомила державних службовців з питань щодо запобігання корупції, забезпечення прозорості та доброчесності, висвітливши ключові зміни, які відбулись у законодавстві про запобігання корупції .     
Зокрема, акцентувала, що з набранням чинності Закону України про відновлення декларування 12 жовтня 2023 року стартувала кампанія декларування за 2021 та 2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди, у тому числі для проведення спецперевірок, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше. Звернула увагу присутніх, що за порушення норм антикорупційного законодавства, неподання, несвоєчасне подання декларацій, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подання недостовірних відомостей про майно суб’єктами декларування передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.
Разом з тим, в ході проведення семінару розглядалися питання вилучення з відкритого доступу декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та  перелік законодавчих норм та вимог до проведення спеціальних перевірок. 
Наприкінці семінар-тренінгу наголошено на необхідності кожного держслужбовця неухильно виконувати покладені на нього обов’язки та дотримуватись чинного законодавства під час здійснення службової діяльності.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора