Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася робоча нарада з питання «єВідновлення»

Дата: 04.08.2023 18:00
Кількість переглядів: 109

Фото без описуЗа ініціативи Ізюмської районної військової адміністрації, 04 серпня 2023 року, під головуванням Степана МАСЕЛЬСЬКОГО відбулась робоча нарада за участі заступника районної ради, начальників військових адміністрацій населених пунктів, керівників органів місцевого самоврядування, керівників правоохоронних органів району та керівників структурних підрозділів районної військової адміністрації.

Темами наради були ряд важливих питань. Зокрема, акцентували увагу на одних з найголовніших питань на сьогодні - про стан роботи Комісії з розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені об’єкти нерухомого майна по програмі «єВідновлення» та про організацію роботи територіальних громад з надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. З цих питань доповідала Світлана ШВІД, заступник начальника районної військової адміністрації.

В районі Комісії з розгляду питань про надання компенсації за пошкоджене нерухоме майно працюють в усіх 8 територіальних громадах району. Робота виконується в посиленому режимі.

Станом на 04.08.2023 року по Ізюмському району складено 7076 актів комісійного обстеження об’єктів нерухомого майна, внесено до Реєстру пошкодженого та знищеного майна 8119 об’єктів, подано 2684 заяв про надання компенсації з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2023 року № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна» Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна створені лише в 5 громадах: Барвінківській міській, Донецькій та Савинській селищних, Куньєвській та Оскільській сільських територіальних громадах.

«Треба активніше працювати в громадах, вже є можливість наповнювати реєстр і готувати проєктну документацію, щоб швидко й ефективно почати відновлення, і щоб люди отримали розуміння щодо відшкодування за житло», - наголосив Степан МАСЕЛЬСЬКИЙ.

При розгляді питання щодо Плану заходів на 2023 – 2024 роки з реалізації в Харківській області Національної стратегії безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, з якого доповіла Світлана ШВІД, заступник начальника районної військової адміністрації, акцентувалася увага на тому, що військовим адміністраціям населених пунктів та органам місцевого самоврядування потрібно забезпечити доступність будівель та споруд для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а саме: до центрів надання адміністративних послуг; головних входів і санітарних приміщень, розташованих у будівлях місцевих адміністрацій; молодіжних центрів; спортивної інфраструктури; бібліотек; споруд цивільного захисту та споруд для тимчасового проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора