Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада щодо функціонування укриттів в умовах воєнного стану в районі

Дата: 04.07.2023 17:07
Кількість переглядів: 147

Фото без описуНа особистому контролі у керівництва районної військової питання щодо належного функціонування всіх укриттів та бомбосховищ у кожній громаді Ізюмського району.

Тож, сьогодні, 04 липня, на виконання Указу Президента України стосовно результатів оперативних обстежень об’єктів фонду захисних споруд та вирішення проблемних питань, заступник начальника районної військової адміністрації Світлана Швід провела робочу нараду щодо належного функціонування укриттів в умовах воєнного стану в районі з начальниками військових адміністрацій населених пунктів та керівниками органів місцевого самоврядування за участі керівників силових структур району. На нараді також був присутній народний депутат України Олександр Літвінов.

На зустрічах з місцевою владою, що відбулися минулого тижня в кожній громаді, начальник районної військової адміністрації Степан Масельський дав чіткі доручення кожному керівнику громади щодо проведення роботи з наявності вказівників «Укриття» та «Вхід в укриття» та цілодобового їх функціонування. Обов’язковим елементом роботи в даному напрямку є підвищення рівня обізнаності населення про місцерозташування захисних споруд.

А головне, на чому акцентувалася увага, це термінове приведення в належний стан усіх укриттів та бомбосховищ, які визначені для переховування жителів під час повітряної тривоги.

Наразі, станом на 04.07.2023 року в територіальних громадах району налічується 224 захисних споруд. За результатами комісійного обстеження в Ізюмському районі не придатними до укриття населення виявлено 34 об’єкти. Проблемні питання є в кожній громаді.

Тож за результатами наради Світлана Анатоліївна надала доручення кожному керівнику громади усунути ці недоліки в короткий термін та привести всі укриття в належний стан.

Другим питанням порядку денного наради було питання щодо організації роботи в громадах за програмою «єВідновлення».

Станом на 04.07.2023 року по Ізюмському району складено 6222 Актів комісійного обстеження об'єктів пошкодженого майна, внесено до Реєстру пошкодженого та знищеного майна 6863 об'єкта нерухомого майна, подано 1688 заяв про надання компенсації з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення». Робота комісій в усіх 8 громадах продовжується в посиленому темпі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора