Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася зустріч з представниками Міжнародної організації з міграції

Дата: 28.06.2023 15:00
Кількість переглядів: 108

Фото без описуЗ початку повномасштабної війни в Україні Міжнародна організація з міграції (МОМ) з лютого 2022 року охопила близько трьох мільйонів людей гуманітарною підтримкою, яка включає надання непродовольчих товарів та предметів гігієни; заходи у сфері водопостачання, санітарії та гігієни; багатоцільову грошову допомогу; медичну допомогу та заходи у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки; сприяння колективним центрам; захист та інші види допомоги.

Тож, з метою надання допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів Ізюмського району, які постраждали від агресії під час окупації та після неї, 27.06.2023 року було проведено робочу нараду з представниками МОМ.

Зустріч відбулася за ініціативи начальника Ізюмської районної військової адміністрації Степана Масельського.

Обговорили найактуальніші проблемні питання з якими зараз працюють громади, а це і відновлення пошкодженого житлового фонду, і надання фінансової допомоги, і відновлення інфраструктури в громадах, адже під час бойових дій на території району зруйновано майже 17 тис. об’єктів, серед яких – багатоквартирний житловий фонд, приватні будинки, критична інфраструктура. Існує маса варіантів як можно отримати фінансову допомогу від міжнародних донорів саме на відновлення критичної інфраструктури. Одне із них-це написання мінігрантів.

Представники МОМ акцентували на тому, що готові предметно обговорити конкретні напрямки подальшої співпраці з кожною громадою району.

Степан Іванович зазначив, що зараз дуже необхідна ця підтримка для жителів району, які повертаються додому або переміщуються в безпечніші місця, особливо в питанні відновлення житла.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора