Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ситуація з викидом аміаку в Куп'янському районі наразі повністю контрольована – Олег Синєгубов

Дата: 06.06.2023 14:38
Кількість переглядів: 58

Фото без описуПро це начальник Харківської обласної військової адміністрації повідомив журналістам під час брифінгу 6 червня. Напередодні близько 20:00 окупанти завдали ударів неподалік села Западне Куп’янського району. Ворожі ракети пошкодили аміакопровід, що супроводжував магістральну станцію газопроводу «Тольятті-Одеса».

«Відразу було скликано штаб з ліквідації наслідків техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по Харківській області. Туди увійшли усі місцеві, міські військові адміністрації, Національна поліція, ДСНС та інші служби. Профільні підрозділи ДСНС почали замірювати рівень аміаку у повітрі, на станцію були відряджені фахівці», – зазначив Олег Синєгубов.

Для збереження життя та здоров’я місцевого населення були підготовлені евакуаційні автобуси. У разі великого викиду аміаку в повітря під евакуацію підпадали б близько 10 000 жителів Куп’янського району, пояснив начальник Харківської ОВА.

«У Харкові були підготовлені місця для розміщення жителів Куп’янщини. На щастя, на станції спрацювали запобіжні клапани зворотного тиску. Завдяки цьому викид аміаку в повітря був незначний. Зокрема, у селі Масютівка заміри показали 7 нанограмів на метр кубічний. Норма – до 10 нанограмів. У Куп’янську і тих населених пунктах, що розташовані поруч, взагалі нульовий показник. Тобто життю та здоров’ю місцевого населення наразі нічого не загрожує», - пояснив Олег Синєгубов.

За попередніми підрахунками, із магістралі стався виток близько 130 тонн аміаку. Фахівці обласного гідрометцентру встановили й напрямок вітру – хмара з аміаком рухалася у напрямку тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора