Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розмінування територій сільгоспугідь - в пріоритеті

Дата: 06.06.2023 16:01
Кількість переглядів: 77

Фото без описуСьогодні, за ініціативи начальника районної військової адміністрації Степана Масельського була проведена робоча зустріч з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні. На зустрічі також були присутні начальники військових адміністрацій населених пунктів та керівники органів місцевого самоврядування району.

Під час зустрічі обговорили одне із найактуальніших на сьогодні питання – розмінування сільськогосподарських угідь на території району.

Наразі обстеження на предмет наявності мін та нерозірваних боєприпасів потребують близько 160 тис. га сільськогосподарських земель. Для цього потрібна спеціалізована важка техніка.

«На жаль, частими стали випадки підриву цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. Зокрема, є випадки підриву тракторів і комбайнів під час роботи в полях. Маємо переконатися в безпечності цих земель перш ніж дозволимо фермерам їх обробляти», – зазначив Степан Іванович.

В ході зустрічі представники Управління ООН запевнили присутніх в залученні міжнародних організацій у наданні допомоги, а саме спеціалізованої техніки для здійснення безпечного розмінування сільгоспугідь та територій району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора