Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВПО Харківщини можуть отримати безкоштовну правову допомогу

Дата: 08.05.2023 08:30
Кількість переглядів: 79

Фото без описуГромадська організація «Чугуївська правозахисна група» надає безоплатну правову допомогу внутрішньо переміщеним особам та волонтерам, які перебувають на території Харківської області.

Чугуївська правозахисна група зареєстрована 2011 році, хоча здійснює свою діяльність ще з 2009 року. Метою діяльності Групи є дотримання в України прав людини і громадянина, які проголошені міжнародними угодами і закріплені в Конституції України, з урахуванням гендерної рівності. Група створена, щоб надавати допомогу особам, чиї права та основні свободи порушені, незалежно від громадянства, статі, національності, віросповідування, політичних та інших. Від початку 2014 року група активно займається наданням гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали внаслідок бойових дій, в тому числі проводить безкоштовні юридичні та інформаційні консультації. Група співпрацює з органами місцевого самоврядування та державної влади, надає їм підтримку та безкоштовну юридичну допомогу через укладені меморандуми про співпрацю. Активно залучається до заходів з правопросвіти, в тому числі за пропозиціями влади. Група активно впроваджує Платформу для надання неформальної правової, інформаційної, консультаційної та психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, мешканцям громад Харківської області.
Допомога надається щодо таких питань, але не виключно:
   
    - оформлення виплат ВПО;
   
    - оформлення довідки ВПО;
   
    - стягнення аліментів на утримання дитини;
   
    - укладення та розірвання шлюбу;
   
    - позбавлення батьківських прав;
   
    - прийняття спадщини;
   
    - встановлення факту народження або смерті особи;
   
    - відшкодування за пошкоджене або знищене майно;
   
    - отримання матеріальної допомоги;
   
    - визнання особи безвісно відсутньою;
   
    - визнання особи померлою.
   
    Юристи надають допомогу в онлайн форматі.
   
Для запису на правову онлайн консультацію потрібно надіслати листа на електронну пошту: chpg@ukr.net, написати повідомлення у ViberTelegram або зателефонувати за номером:+38 (097) 700-89-00. Також можна залишити повідомлення Messenger на сторінку у Facebook.
   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора