Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині впроваджується Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?»

Дата: 02.05.2023 17:00
Кількість переглядів: 102

Фото без описуЧерез воєнну агресію рф у Харківській області актуалізувалася необхідність отримання якісної психологічної допомоги та емоційної підтримки не тільки дітей, а й дорослих.

Про це йшлося під час апаратної наради, що відбулася 2 травня від керівництвом начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«У березні запрацювала Харківська регіональна психологічна служба. Її роботу організували в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Ми будемо й надалі розвивати напрямок психологічної допомоги та впроваджувати нові проєкти. Адже, на жаль, багато громадян нашої області через військовий напад рф потребують консультацій фахівців», – зазначив Олег Синєгубов.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов повідомив, що на сьогодні в області працює 37 територіальних центрів соціального обслуговування та 6 закладів охорони здоров’я, які надають психосоціальну, психологічну та психіатричну допомогу. Також за сприяння ЮНІСЕФ і МБО «Українська фундація громадського здоров’я» продовжують роботу 5 мультидисциплінарних мобільних команд.

«Ці мобільні команди працюють у Красноградській, Лозівській, Харківській громадах. Їх діяльність спрямована на надання соціально-психологічної допомоги тим, хто постраждав від воєнних дій. Соціально-психологічна підтримка та допомога надається внутрішньо переміщеним особам в місцях їх компактного проживання», – сказав Максим Хаустов.

Для переселенців також працюють дві мобільні бригади психологічної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора