Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний Саміт міст та регіонів в Україні

Дата: 20.04.2023 19:00
Кількість переглядів: 94

В Україні відбувся Міжнародний Саміт міст та регіонів, який проходив 19 та 20 квітня 2023 року. Захід проходив за ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Понад 120 очільників громад та регіонів з різних країн-партнерів України, представники Комітету регіонів ЄС, Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, Національної асоціації муніципалітетів Данії та голови українських громад і регіонів взяли участь в даному заході. В перший день учасники заходу відвідали міста та селища, які перебували під російською окупацією, а саме Київщину та Чернігівщину.

У другий день Саміту, 20 квітня 2023 року, взяли  участь у режимі онлайн начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан МАСЕЛЬСЬКИЙ разом з начальниками військових адміністрацій населених пунктів та керівниками органів місцевого самоврядування району.

Саміт об’єднав регіональні та місцеві влади України та всього світу, міжнародні урядові та неурядові організації заради партнерства та налагодження прямих контактів між українськими та іноземними громадами. На дискусійних панелях учасники заходу обговорили реінтеграцію українських територій, подолання гуманітарних викликів, відновлення життєдіяльності громад. Також порушили питання щодо розмінування та інноваційного розвитку територій тощо.

Цей захід є важливою платформою для розвитку України, допомагаючи громадам вирішувати проблеми пов'язані з війною.

Це новий рівень взаємодії – країни Європи та місцеве самоврядування. Спільні проєкти, відбудова України та рух до вступу в ЄС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора