Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як знайти садочок або школу, якщо в дитини інвалідність

Дата: 07.04.2023 10:30
Кількість переглядів: 122

Фото без описуДіти з інвалідністю мають право здобувати освіту на рівні з усіма дітьми України. А люди з інвалідністю – мати абсолютно такі самі рівні права, як і всі громадяни.

На цьому наголосила перша леді України Олена Зеленська.

Зокрема, на порталі «Дія.Безбар’єрність» у спеціальному розділі «Людям з інвалідністю» розповідається, як держава може допомогти з медициною, роботою та можливостями для людей з інвалідністю.

Наприклад, окрему статтю присвячено проєкту «На рівних». Це платформа як для шукачів роботи, так і для роботодавців, які хочуть працевлаштовувати без бар'єрів. 

«На порталі можна дізнатися, куди звернутися за психологічною та будь-якою іншою допомогою людині з інвалідністю або членам її родини, а також іншим представникам. Також є особисті історії людей, які попри інвалідність і завдяки вірі у необмежені можливості, реалізують себе в улюбленій справі та ведуть активний спосіб життя», – зазначила Олена Зеленська.

Окрім цього, винесені усі правові питання та послуги для категорії «Людям з інвалідністю».

Довідково

«Дія.Безбарʼєрність» створено у межах ініціативи «Без бар'єрів» спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, а також Швеції. Аналітичну допомогу надавала громадська організація «Безбар’єрність».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора