Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині проходять тренування військові Окремого стрілецького батальйону

Дата: 10.03.2023 08:55
Кількість переглядів: 186

Серед військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях, є вчорашні механіки, інженери, трактористи, робітники.

Сьогодні – це добре екіпіровані та високомотивовані захисники. Вишкіл відбувається на одному з полігонів регіону в умовах, наближених до бойових, розповів командир 416-го Окремого Стрілецького батальйону Сергій Савченко. 

«Під час тренувань наші хлопці відчули, що вони – військові. У кожного є бажання вчитися і підвищувати рівень бойової підготовки. Інструктори щодня викладаються по максимуму і передають якомога більше практичних знань. Кожен розуміє, що ці знання знадобляться на передньому краї», – наголосив Сергій Савченко. 

За словами заступника командира стрілецького батальйону з позивним «Карнегі», сьогодні військовослужбовці відпрацьовували заняття з тактики та вогневої підготовки.

«Триває злагодження підрозділів. Підходимо до піку бойової готовності. Хлопці навчені, добре озброєні і рвуться у бій. Я впевнений, що будь-які завдання, які перед ними будуть поставлені керівництвом, вони виконають на найвищому рівні», – зазначив «Карнегі».

Інструктор з бойової підготовки із позивним «Сева» зазначив, що навчальні стрільби відбуваються як у складі відділень, так і у форматі одиночної підготовки. 

«Хлопці стараються, це помітно. Якщо людина мотивована, то тут немає нічого складного, а наші військові – саме такі. Кожен готовий захищати Батьківщину зі зброєю у руках і прагне якнайшвидше прогнати зло з нашої землі», – розповів «Сева».

За словами командира батальйону, навчання триватимуть приблизно до середини квітня, після цього військовослужбовці будуть готові вийти на вирішення бойових завдань.

Для всіх охочих долучитися до лав ЗСУ діє безкоштовна «гаряча лінія»: 0-800-300-441 (з 09:00 до 18:00).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора