Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Долучайтеся до нового опитування в Дії – визначте назву для Південної залізниці

Дата: 10.03.2023 16:18
Кількість переглядів: 259

Фото без опису Протягом тижня українці в Дії вибирали нову назву для Південно-Західної залізниці.Усього в опитуванні взяли участь понад 1,1 млн користувачів. Більшість із них — понад 417,2 тисяч українців –проголосували за назву Центральна залізниця. 

«На другому місці – Київська залізниця (понад 328,6 тисяч голосів), на третьому – Столична залізниця (понад 242,4 тисяч голосів), а на четвертому – Північна залізниця (понад 138,9 тисяч голосів). Після завершення першого спільного опитування з Укрзалізницею одразу стартує наступне – потрібно вибрати нову назву для Південної залізниці. Виберіть свій варіант у Дії з 10 до 17 березня», – зазначили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Опитування відбувається у межах масштабного проєкту Укрзалізниці Залізна українізація. Протягом 3 років змінять назви залізниць, позбудуться радянських символів та російських написів. Кожен українець може долучитися до українізації шляхом електронної демократії і зробити свій внесок у зміни Укрзалізниці. Зокрема, вибрати нові назви для філій. 

«Річ у тім, що дві гілки Укрзалізниці – Південно-Західна та Південна – отримали назви за географічною прив’язкою до російської імперії. Хоча територіально розміщені в зовсім інших регіонах. Так, Південно-Західна залізниця простягається від Чернігівщини до Поділля, охоплюючи території 5 та частково ще 6 областей нашої держави. А Південна охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей», – наголосили в Мінцифрі.

Зараз саме час позбутися російського минулого і будь-яких зв’язків із країною-агресором. Долучайтеся до нового опитування в Дії і виберіть для Південної залізниці нову назву, яка відповідає її реальному розташуванню.

Щоб узяти участь в опитуванні, авторизуйтеся у застосунку, виберіть Послуги, а далі – Опитування. 

Проголосуйте за один із чотирьох варіантів:

– Харківська залізниця;

– Слобожанська залізниця;

– Слобідська залізниця;

– Східна залізниця.

Результати будуть доступні після завершення опитування. 

Опитування в Дії реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й Укрзалізницею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора