Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині розробляють програми гуманітарного розмінування посівних площ

Дата: 21.02.2023 15:56
Кількість переглядів: 151

У межах посівної кампанії 2023 року польові роботи проводять на більш ніж 650 тисячах гектарів – у тих районах, де дозволяє безпекова ситуація. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю виданню «Думка».

«На наших апаратних нарадах заслуховуємо голів районів щодо цього питання. Наприклад, у Куп’янському, Харківському або Чугуївському районах – проблема у знищеній інфраструктурі та високій забрудненості полів вибухонебезпечними предметами. У Красноградському та Лозівському – ситуація інакша. Тому там, де можливо, ми зобов’язані забезпечити умови щодо посівної кампанії», - зазначив Олег Синєгубов.

Нараз на Харківщині глобального гуманітарного розмінування не проводиться. До того ж не дозволяють погодні умови – майже всі поля вкриті шаром снігу.

«Ми забезпечимо гуманітарне розмінування. Зараз ведеться розмова з партнерами, громадськими організаціями, бізнес-структурами в тому числі, які будуть погоджені, щоб працювати на території області», - додав Олег Синєгубов.

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА, восени сільськогосподарські товаровиробники провели посів озимих зернових культур на площі 186,8 тисячі га.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора