Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обговорили питання організації територіальної оборони

Дата: 22.02.2022 16:55
Кількість переглядів: 320

Фото без описуПід час семінару-наради було обговорено низку важливих та актуальних питань, зокрема було розглянуто питання щодо здійснення заходів на виконання Закону України «Про основи національного спротиву» в Ізюмському районі.

Начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації Євген Мельник надав інформацію щодо стану забезпечення діяльності окремого батальйону територіальної оборони, що розташований в місті Ізюм. Для його функціонування рішенням Ізюмської районної ради від 25 січня 2022 року № 195-VIII затверджено Програму територіальної оборони Ізюмського району Харківської області на 2022 – 2023 роки, фінансування заходів якої передбачено як за рахунок районного бюджету, так і бюджетів територіальних громад.  Програмою передбачено, в тому числі, фінансування  проведення теоретичних і практичних занять з підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони, проведення ремонту приміщень пункту постійної дислокації окремого батальйону територіальної оборони та інше.

Керівництвом районної державної адміністрації розроблено механізм виділення коштів для виконання основних завдань зазначеної Програми. Наразі здійснюються заходи з приведення приміщень та території до вимог керівних документів.

Також у ході наради було розглянуто питання стану захисних споруд, системи оповіщення населення та територіальних формувань цивільного захисту в Ізюмському районі.

Сьогодні триває робота щодо приведення захисних споруд цивільного захисту у стан готовності до використання за призначенням.

Одним з важливих напрямків захисту населення і територій є оповіщення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій яке полягає у своєчасному доведенню сигналів та команд до органів управління цивільного захисту, сил цивільного захисту, суб’єктів господарювання та населення. 

Тому, головою районної державної адміністрації акцентовано увагу керівників територіальних громад на здійсненні  невідкладних заходів щодо відновлення систем оповіщення, які розташовані на відповідних територіях та об'єктах, приведення захисних споруд цивільного захисту у стан готовності, в першу чергу в закладах освіти та охорони здоров’я.

Підсумовуючи нараду, голова районної державної адміністрації Степан Масельський зазначив, що в непростий для України час ми повинні бути як ніколи згуртовані та зберігати спокій.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора