Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Харкові запустили модернізовану електричку на Бахмут

Дата: 18.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 333

18 лютого на Південному вокзалі стартував перший рейс за маршрутом Харків – Бахмут – Харків. Загалом компанія «Укрзалізниця» у межах створення кластера приміських сполучень на сході України спрямовує з Харкова ще електропоїзди за маршрутами Костянтинівка – Харків, Харків – Краматорськ та Харків – Слов’янськ.

За дорученням голови Харківської ОДА Олега Синєгубова на заході був присутній його перший заступник Олександр Скакун. Він нагадав, що також у грудні в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» запускали швидкісний потяг «Слобожанський експрес», який поєднав три регіони: Луганщину, Сумщину, Харківщину.
«Дуже вдячний тому, що останнім часом Харківський регіон є у фокусі уваги "Укрзалізниці". Коли запускали "Слобожанський експерс", то обіцяли вам, що це тільки наші перші проєкти. Ми маємо ще дуже багато амбітних планів щодо потягів на Донбас і взагалі всією Україною. Чудово, що фундаментом реалізації цих проєктів буде саме місто Харків», – сказав Олександр Скакун. 
У складі електропоїзда за маршрутом «Харків – Бахмут – Харків» є 10 вагонів, у яких встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального оповіщення пасажирів. Також поїзд пристосований для перевезення маломобільних верств населення та має місця для розміщення велосипедів.
Як зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, всі нові електропоїзди модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі.
«Ці електрички повністю відповідають усім нормам безбар’єрності. Це дасть можливість зробити приміські перевезення більш якісними та комфортними для наших громадян. Особливо це важливо в такі дні, коли ми маємо показати всім навколо, що ми єдина країна. І завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" ми маємо можливість швидко модернізувати та запускати потяги в різні регіони», – наголосив Олександр Камишін. 
Член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський також додав, що це не останні проєкти, які будуть реалізовані на Харківщині.
«Для мене сьогодні особливий день, тому що всією командою «Укрзалізниці» ми приїхали розповісти про системні речі. Ви бачите відразу 3 електропотяги і ще «Слобожанський експрес» незабаром буде в дорогу вирушати. На карті можемо побачити всю транспортну систему, адже пов’язані всі основні місця Донбасу з Харковом: Лиман, Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Бахмут, Святогорськ», – зауважив Олександр Перцовський.
Довідка. На шляху прямування потяг за маршрутом «Харків – Бахмут – Харків»  проходитиме 19 станцій, серед яких: Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші. Поїзд курсуватиме щоденно, крім вівторка, та відправлятиметься з Харкова о 09:22, прибуватиме до Бахмута о 13:57. З Бахмута поїзд відправлятиметься о 14:45, прибуватиме до Харкова о 19:25.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора