Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тисячі відвідувань, безбар'єрність та комфорт: як змінився Лозівський Палац культури після «Великого будівництва»

Дата: 17.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 207

Реконструйований заклад відвідують приблизно 1000 осіб. Наразі у Палаці культури займаються 32 колективи, з них 21 - дитячий.

Реконструкція Лозівського Палацу культури завершена 2021 року в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що у 2022 році Програма Президента «Велике будівництво» на Харківщині буде ще масштабнішою. Зокрема, вже запланували реалізувати 33 проєкти: це освітня, спортивна, культурна інфраструктура. 

«Практично за всіма проєктами розроблено та затверджено проєктно-кошторисну документацію з урахуванням сучасних технологій, з комплексним підходом та вимогами інклюзії. За деякими вже укладені договори підряду і стартували будівельні роботи. Для початку будівництва об’єктів місцеві громади вже виділили кошти. Переконаний, немає такого жителя нашої країни, який би не відчув якісні інфраструктурні зміни в державі, що були реалізовані за національною програмою "Велике будівництво"», – прокоментував Олег Синєгубов.

Як повідомив заступник голови ХОДА Михайло Харнам, загальна площа реконструйованого Палацу культури становить приблизно 900 тисяч кв. м, кошторисна вартість робіт – майже 48 млн грн.

«Реконструкція Палацу культури у місті Лозовій виконувалася 3 роки: з 2019 по 2021-й. Зокрема, було зроблено вентильований фасад із сучасних матеріалів. А також облаштували мембранну покрівлю. Все відповідає вимогам інклюзії, доступності та безбар’єрності», – зазначив Михайло Харнам.

За словами директора Лозівського Палацу культури Віктора Гаращука, у їхній будівлі з’явилися пандуси і ліфт для маломобільних груп населення, що дозволяє людям з інвалідністю безперешкодно відвідувати заклад.

«Завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" наш Палац перетворився на сучасний заклад, про що кажуть і самі люди, і ми, як працівники, теж це бачимо. Це прикраса нашого міста на сьогодні», – зауважив Віктор Гаращук.

Учасниці ансамблю танцю «Іскорка» Даша і Софія займаються танцями майже 10 років. Як зазначають дівчата, після реконструкції у приміщеннях стало значно тепліше.

«Фасад набагато покращився, стало дуже гарно, приємно відвідувати красиве місце», – сказала Софія.

Танцівниці говорять, що відтепер їхній заклад став сучасним та модним, тож вони полюбляють фотографуватися біля нього.

«У приміщеннях стало тепло, в артистичній залі та й загалом у самому Палаці культури. Раніше доводилося тепло одягатися, через що було не так зручно тренуватися», – говорить Даша.

До реконструкції у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» Палац культури капітально не ремонтували понад 40 років. Взагалі – це єдиний заклад культури в громаді, тому його реконструкція була дуже важливою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора