Ізюмська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олег Синєгубов відвідав планові навчання військової частини А0501

Дата: 11.02.2022 11:19
Кількість переглядів: 329

Фото без описуГолова Харківської ОДА Олег Синєгубов 10 лютого відвідав чергові ротні навчання 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Нагадаємо, військова частина А0501 є складовою Чугуївського гарнізону. 

«На власні очі побачив тактичні відпрацювання. Військові вкотре продемонстрували злагодженість всіх бойових підрозділів, якість та потужність новітньої техніки Збройних Сил України. Окремо відзначив мотивованість і потужний бойовий дух наших бійців. Адже багато з хлопців та дівчат, яких сьогодні бачив на навчаннях, вже неодноразово доводили свою професійність у боях на Сході нашої країни», – сказав Олег Синєгубов. 

Окрім цього, голова ХОДА наголосив, він як керівник Територіальної оборони Харківської області, тримає ситуацію під контролем та проводить постійну комунікацію з керівниками сил ТрО України та її підрозділами на місцях. 

«Створюючи ефективні підрозділи тероборони, ми вибудовуємо дієву систему взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в управлінні сектором безпеки. З боку Харківської ОДА надаємо всебічну підтримку в цьому питанні. Із такою потужною підготовкою військових жителі Харківщини  можуть почувати себе в безпеці!», – зазначив Олег Синєгубов.

За словами заступника командира бригади, полковника Віталія Онацького, подібні навчання проходять щодня, окрім вихідних.

«Сьогодні у нас було проведено тактичне навчання з бойовою стрільбою ротної тактичної групи. Було задіяно приблизно 30 одиниць техніки  різних систем: артилерія, протиповітряна оборона, піхота, танки. Зокрема, відпрацьовували заходи переходу від оборони до наступу, провели наступальну операцію, перегрупування і здійснили умовну атаку противника, де відтіснили його і зайняли оборону на кінцевому рубежі», – прокоментував Віталій Онацький. 

Також були відпрацьовані питання щодо евакуації пораненого, що є дуже важливим для збереження життя військовослужбовців. Зокрема, було здійснено евакуацію пошкодженої техніки, яка вийшла з ладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора